2023. 01. 22- Cegléd

8 éves agyonelletett szuka kutya. A budapesti idős gazdái után Ceglédre került egy szaporítóhoz, majd utána egy dűlőben “landolt”.

2023. 01. 07. – Pest megye

Egy csatornából szedtük ki a 3 kölyköt. Rengeteg kullancs volt bennük.

2022. április 8. – Rákóczibánya

10 kutyát hoztunk el. Az anyakutya 7 kölykének gombás bőrbetegsége van, amit folyamatosan kezelünk. Ezenkívül tele voltak férgekkel és bolhával. A másik két kutyus kórosan alultáplált, őket bent tartották a kórházban. Infúziót kaptak és erősítő vitaminokat.

2022. március 30. – Cegléd

A ceglédi Eötvös Állatkórháztól vettük át az anyakutyát és négy kölykét. A picikék közel egy hetet töltöttek a kórházban, mivel a földhöz vágták őket.

2022. március 28. – Jászberény

5 hetes kölyköt szedtünk le láncról. A kórházban véres volt a széklete, pár nap múlva megkezdetük a harcot a parvóval. Teddy nagyot küzdött és győzött.

2022. március 26. – Kecskemét

4 apró kölyök elhelyézésben kértek segítséget, mivel nem tudtak róluk gondoskodni. Az anyakutya ivartalanításában is segítséget nyújtottunk.

2022. március 17. – Nagykőrös

A vasúti átjáró közelében szedtük össze ezt a fiatal kan kutyust.. Jó állapotban volt, azonban chipet nem találtunk benne. Senki sem kereste, nem jelentkeztek érte.

2022. március 17. – Nagykőrös

A mezőn szaladgált ez a bőrbeteg kutya. A testén több helyen nagyobb felületen is hiányzik a szőr. Többféle gyógyszerrel kezeljük.

2022. március 12. – Nagykőrös

Egy idős házaspár hívott miket, hogy a Gátban kitettek egy kutyust. Chip nem volt benne.

2021. augusztus 1. – Borsod

Ezt a három tündéri kölyköt a vasúti síneknél tették ki. Mivel nagyon soványak az oltási program elkezdése előtt még erősödniük kell. Rengeteg bolha volt bennünk.

2021. július 30. – Nagykőrös

Az erdőben találta a három kölyköt egy hölgy. Orvoshoz vittük őket, oltási programjukat elkezdtük. Annak szigorú folytatása mellett gazdira is találtak.

2021. július 19. – Nagykőrös

Az utcán kóborolt ez a kölyök kutya, majd egy családi házhoz húzodott be, onnan hoztuk el. Ennyire bolhás kutyát még nem láttunk. Kórházban lekezelték, hamarosan elkezdjük az oltási programját.

2021. július 18. – Nagykőrös

Rendhagyó módon egy kiscicát mentettünk, a Lidl parkolójában találták. Nem vagyunk berendezkedve cicák fogadására, de pár napra megoldottuk az elhelyezését. A kórházban elláták, lekezelték, gazdijelölt is van már neki.

2021. július 18. – Nagykőrös

Két beteg kiskutyát vettünk át. Ajándék kutyusok voltak, de az első oltás után betegek lettek. A tesztek sajnos egyértelműen kimutatták a parvót. A kórházban azonnal elkezdték őket kezelni, de az egyiket sajnos el kellett altatni. Társa,Kismosoly, keményen küzdött, ő már jobban van. Arra várunk, hogy oltási programját elkezdhessük.

2021. július 11. – Nagykőrös

Az erdőben egy aknában találták az anyakutyát négy kölykével. A polgárőrök és rendőrök segítségével sikerült a kutyákat kiszedni az aknából. Az anyakutyát szó szerint megették a férgek, sajnos rajta segíteni nem tudtunk. A kölyköket kórházba vittük, de végül őket is el kellett engednünk, menthetetlenek voltak.

2021. július 10. – Nagykőrös

Láncról szedtük le ezt a tüneményes fiúcskát. Borzalmas körülmények között éltek az állatok. A kutyus ivartalanítás után családba került.

2021. július 9. – Nagykőrös

A tanyavilágban volt kikötve ez a fekete gyönyörűség. A viharban volt kint, egyedül. Behoztuk, oltva, chippelve, ivartalanítási kötelezettség vállalással pedig örökbe adtuk.

2021. július 7. – Borsod

Három kutyát vettünk át az Aggtelek Körny. Állatmentéstől. A kis fekete kölyköt láncon tartották, a két barna kutyust pedig agyonveréssel fenyegették. Oltási programjukat elkezdtük.

2021. június 30. – Nagykőrös

A temetőben egy sírban volt Tilda öt kölyke. A hat kutyát elhoztuk, az orvosunk lekezelte őket. A megfigyelési idő alatt az egyik kölyök szinte egyik pillanatról a másikra esett le a lábáról, az orvosok nem tudták megmenteni. A tesztek negatívak voltak, a többi kölyök egészséges. Oltási programjukat elkezdtük.

2021. június 20. – Borsod

Az Aggtelek Körny. Állatmentéstől vettük át a héttagú családot. A képen is látható, hogy milyen borzalmas körülmények között éltek ezek a kutyák. Nyugodt körülményeket biztosítva arra várunk, hogy oltási programjukat elkezdhessük.

2021 május 25. – Borsod

Hős és Noémi harmadik társa, Folti is hozzánk került. Hasonlóan rossz állapotban, mint társai. Megsimogatni lehetetlen, súlyosan bántalmazták őt is. Jelenleg a három mentett kutyus együtt van, próbáljuk őket rehabilitálni. Az örökbeadásnak nagyon kicsi a valószínűsége.

2021 május 22. – Cibakháza

Gesztenyét lesoványodva vettük át, többször kóborolt az utcán. Nagyon le volt gyengülve, ezért pár napig kórházban kezelték. Oltási programját elkezdtük.

2021 május 18. – Nagykőrös

Egy parkolóban vettük át gyerekektől. Elmondásuk szerint egy bácsi bántotta és kidobta az utcára. Oltási programját elkezdtük. Jelenleg Anitánál van, ott várja, hogy eljöjjön érte az álomgazdi.

2021. május 11. – Nagykőrös

Egy bolt ajtaja előtt találták meg hajnalban ezt tüneményes 4 hetes apróságot. Az orvosunk egészségesnek találta, oltási programját elkezdtük. Ivartalanítási kötelezettség vállalással örökbe fogadták.

2021. május 8. – Halmajugra

Egy ingatlan előtt találták ezt a kis fekete pár hetes fekete gyönyörűséget. Szerencsére egészséges, a bolháktól megszabadítottuk, féreghajtást elkezdtük. Felvette az első oltásokat, majd családhoz került.

2021. április 29. – Borsod

Hatósági kobzás után hoztunk el 2 felnőtt és 10 kölyökkutyát. Az anyakutya és picinyei Harcos Mancsok – Zsu menedékéhez kerületk. A 11 éves Flóra nálunk maradt, ivartalanítottuk, jelenleg gazdikereső.

2021. április 22. – Borsod

Az egyik legnagyobb port kavart mentésünk. A képeken és videón is is látható körülményeket a helyi hatóságok rendben találták, állatkínzás nem történt, a kutyák tartási körülményei megfelelőek.  A kutyákat olyan szinten bántalmazták folyamatosan, hogy rehabilitációjukra kevés az esély. Folyamatosan próbáljuk a bizalmat visszaállítani köztük és az emberek között, de nagyon sok türelemre van szükség. A Kazincbarcikai Járási Ügyészségen újbóli kivizsgálást kértünk, , folytatják a nyomozást.

2021. április 3. – Halmajugra

Kidobták ezt az idős kis hölgyet. Fél szemére vak, fogai borzasztó állapotban voltak, műtéttel eltávolításra került nagy részük.

Kitty Anita gondozásában marad.

2021. március 31. – Nyársapát

5 kiskutyát dobtak ki. Kint dolgozó munkások hívtak minket, addig, amíg kiértünk, vigyáztak az apróságokra. Bolha, féreg, kullancs… volt minden. Kezelésüket, oltási programjukat megkezdtük. Hamarosan gazdikeresők lesznek.

2021. március 27. – Borsod

Aggtelek Körny. Állatmentéstől vettük át ezt a kis tüneményt. Kidobták az erdőben. Napsugár nevet kapta és már családba is költözött, a gazdi szigorúan folytatja az elkezdett oltási sorozatot.

2021. március 23. – Budapest

Egy erdőben találták Tappancsot, már nem tudott lábra állni. Bár még aznap este elmentünk érte és vittük kórházba, sajnos mire odaértünk, átkelt a szivárványhídon. Rettenetesen sajnáljuk!

2021. március 9. – Borsod

Aggtelek Körny. Állatmentés mentette őket, mi pedig átvettük ezt a két gyönyörű apróságot. Gigi már gazdisodott Matyi még gazdikereső.

2021. március 9. – Borsod

Aggtelek Körny. Állatmentés mentette őket, mi pedig átvettük ezt a két gyönyörű apróságot. Gigi már gazdisodott Matyi még gazdikereső.

2020. 10. 27. – Nagykőrös

Az út szélén üldögélt hatalmas lánccal a nyakában.

2020. 10. 19. – Nagykőrös

Két kölyök kutya szaladgált az erdő közeli tisztáson. Másik két kölyök az anyakutyával beszaladt az erdőbe még az érkezésünk előtt.

2020. 10. 19. – Nagykőrös

Az anyakutya egy bokor alá húzódott a kölykeivel, a picik közül csak ő maradt életben.
Az anyakutyát csak élvefogó csapdával lehet befogni.

2020. 10. 18. – Nagykőrös

Bedobták a telepünkre ezt a kutyát! Természetesen chip nincs benne! Kis testén daganat, a szeme begyulladva, fogai borzalmas állapotban.

2020. 09. 29. – Nagykőrös

Autók között rohangált ez az ijedt kölyökkutya.

2020. 09. 25. – Ludas

Egy másik kutya támadta meg, súlyos sérüléseit még a mentés napján megműtötték.

2020. 09. 23. – Petneháza

Két kölyköt és egy felnőtt kutyát hoztunk el a segítségkérőtől.

2020. 09. 09. – Nagykőrös

A tulajdonos belátta és segítséget kért, hogy nem tudja állni a kölyök kutya költségeit.

2020. 09. 07. – Törtel

Az utcán kóborolt, többen piszkálták, üldözték.

2020. 09. 07. – Dunántúl

Anyakutya és két kölyke érkezett hozzánk rossz állapotban.

2020. 09. 04. – Nagykőrös

Egy hét után sikerült megfogni a kukoricásban kóborló kutyát. Egy hét múlva 7 pici kölyöknek adott életet.

2020. 08. 22. – Putnok

Három kölyökkutyát a  szemétdombról egy felnőtt kutyát az út széléről hoztunk el Putnokról. A felnőtt kutya tele volt sebekkel, füle félig leszakadva.

2020. 06. 24. – Borsod

Nagyon sovány, rossz állapotban lévő kölykök érkeztek hozzánk.

2020. 06. 05. – Rakacaszend

Ezt a két tüneményt egy nagyon rossz környéről hoztuk el.

2020. 05. 31. – Borsod

5 tündéri kutyát hoztunk el. Szendrő, Kazincbarcika, Ózd, Eger… hosszú kör volt.

2020. 05. 17. – Nagykőrös

Nagykőrösön az utcán találtuk ezt a chip nélküli gyönyörű kölyök kutyát.

2020. 05. 07. – Csemő

Egy idős, nagyon rossz állapotban lévő beteg kutyát hoztunk el. Sajnos nem lehetett megmenteni, az alapos orvosi vizsgálat után az altatás mellett döntöttünk.

2020. 05. 06. – Ózd

A két kölyköt bottal csúnyán összeverték. A kislány sokkos állapotban érkezett hozzánk, a kisfiú szemét sajnos nem tudjuk megmenteni.

2020. 04. 30. – Kiskapud

Pistikét kegyetlenül bántalmazták. Egyik lábát amputálni kell, a másik lábát négyórás műtéttel próbálták megmenteni.

2020. 04. 27. – Nagykőrös

Dézi zoofilia áldozata lett. A hivatalos kobzás után Picur is hozzánk került.

2020. 04. 23. – Miskolc

3 tündéri fekete kölyökkutya érkezett hozzánk.

2020. 04. 17. – Biri

Olyan helyen volt, ahol bántották, nem etették.

2020. 04. 11. – Borsod

Borsodi állatvédőktől vettük át Kirát, aki egy pincében élt egy méteres láncon a szomszédok etették

2020. 04. 06. – Gara

A határról érkezett hozzánk ez a kis imádnivaló kisfiú.

2020. 04. 04. – Nagykőrös

Nina teste tele van daganatokkal, szemét kiszúrták, fejét nagy ütés érte. A 12 éves kutya egyesületünk elnökéhez, Martinovics Anitához került, aki mellette lesz az utolsó pillanatig.

2020. 03. 09. – Nagykőrös

Nagykőrös határában zsákba dobták ki őket…. Tele vannak kullanccsal, bolhával. Féreghajtásukat azonnal elkezdtük.

2020. 02. 20. – Kelemér

9 kutyát mentettünk egy állatkínzótól. 5 felnőtt és 4 kölyök kutya. A kutyák teljesen alultápláltak csont-bőrök, férgesek, tele vannak harapásnyomokkal.

2020. 01. 22. – Cibakháza

6 kölyköt és az anyakutyát hoztuk el. A Csellengő Állatotthon Alapítvány fogadta a mentett kutyusokat.

2019. 12. 30. – Nagykőrös

Haldokló kölyökkutyát szedtünk le a láncról. A kutya nincs 6 kg. Mázli nevet kapta.

2019. 12. 22. – Rudabánya

7 kölyköt és az anyakutyát hoztuk el.

2019. 12. 19.

Törtelen találták őket egy árokban.

2019. 11. 21. – Sajókaza

Borsod megyéből hoztunk el három kitett kölyköt. Az egyik farkát levágták, a másik két kutyus, a segítségkérő elmondása szerint csak nyöszörgött.

2019. 11. 18. – Nagykőrös

Elmentünk érte mert  a vasúti peronon rohangált.

2019. 11. 08. – Miskolc

Összerugdosott kölyköt fogadtunk Miskolcról. A kutyus tüdeje és medencéje sérült.

2019. 11. 01. – Lyukó

Buksi 4 hónap körüli kisfiú. Kutyák marcangolták Lyuko egyik utcájában. Az ott élők meglátták és megmentették.

2019. 10. 17. – Nagykőrös

5 kutyát dobtak ki dobozba és rekeszbe zárva az erdőbe. Több kutyát is műteni kell, van amelyik szívférges is. A solti Ágica Sérültállat Menedéke Alapítvány sietett a segítségünkre, a kutyusokat jelenleg is ők látják el. Aki teheti, segítse az Ő munkájukat is.

11732301-20010915-00000000
Otp Bank
HU65 1173 2301 2001 0915 0000 0000
SWIFT (BIC) OTP WHUH
Paypal: agicaallatotthona@gmail.com

2019. 10. 15. – Szolnok

Szolnokon kerestünk  egy mindenórás anyakutyát de nem találtuk. Helyette összeszedtünk 5 kölyköt.

2019. 10. 10. – Nagykőrös

Lilit az árokban találtuk, akit előző nap összerugdostak. A kölyök kutya kb 2 hónapos kislány. Két helyen van eltörve a lába.

2019. 10. 01. – Buják

Borzalmas körülmények között éheztették Zeuszt.

2019. 09. 24. – Lyukó

Lyukóban  elütöttek egy kistestű fiú kutyust. A lábát több helyen műteni kellett. Keletkezett egy vérömleny is… A másik lába is sérült. Köszönet Nagy Beátának, aki bevállalta a kutyus ápolását! Köszönet a felsőzsolcai orvosoknak, hogy azonnal fogadták a kutyust és műtötték.

2019. 09. 13. – Nagykőrös

4 hónapos kölyköt hoztunk el. “Gazdája” szerint egészséges.

2019. 09. 07. – Sajószentpéter

Szofi 3 évig volt bezárva, nincs rajta egy épp felület sem. Elhoztuk a másik kutyát is a “gazditól”.

2019. 08. 10. – Lyukó

4 beteg, csont-bőr, férges kölyköt hoztunk el.

2019. 07. 21. – Cibakháza

Két csont-bőr kölyökkutya. Sírtak, éheztek, szomjaztak folyamatosan. Nálunk a Linda és Niki nevet kapták.

2019. 07. 17. – Lyukó

13 kutyát sikerült kihoznunk Lyukóból. Tudjuk, ez csepp a tengerben, de legalább Nekik sikerült!